Έχω φτιάξει πολλές πίτσες στην ζωή μου. Με διάφορες
συνταγές. Και σε διάφορες παραλλαγές. Όμως, απ' όλες η καλύτερη πίτσα είναι
αυτή. Γι' αυτό και σας δίνω τη συνταγή!
Νόστιμη και απλή, ικανή να ικανοποιήσει μικρούς και
μεγάλους, που τους αρέσει να έχει η πίτσα τους αφράτο ζυμάρι και τραγανό.
Σας δίνω επίσης τη συνταγή για τη νόστιμη σπιτική σάλτσα
πίτσας που κάνω και αρέσει περισσότερο στους μεγάλους.
Αν βιάζεστε και θέλετε να τελειώσετε πιο γρήγορα ή αν την
πίτσα σας θα φάνε παιδιά, τότε σας έχω ένα άλλο μυστικό: Μην παιδεύεστε να
φτιάχνετε σάλτσα! Βάλτε στη θέση της κέτσαπ την οποία θα πασπαλίσετε με λίγη
ρίγανη.
Θα μειώσετε κατά πολύ το χρόνο που είστε στην κουζίνα και
στα παιδιά αρέσει πολύ περισσότερο!
Συνταγή
Για την σάλτσα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 150 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1/3 κ.γ. ζάχαρη
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
- ¼ κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
Για το ζυμάρι
- 400 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. χλιαρό νερό
- 20 γρ ελαιόλαδο
- Γαρνιτούρα κατά προτίμηση (μπέικον, πεπερόνι, μοτσαρέλα, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα, ελιές κ.α.)
Για την σάλτσα
- Σε ένα κατσαρόλι ρίξτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και τσιγαρίστε τα μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Ρίξτε τον πελτέ, την ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι, την ρίγανη, την δάφνη, τον βασιλικό, το πιπέρι και το λεμόνι και βράστε την σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10’ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φύγει αρκετή υγρασία.
- Όταν η σάλτσα κρυώσει, αφαιρέστε την δάφνη και το σκόρδο και λιώστε την στο μπλέντερ.
- Κρατήστε την για αργότερα.
Για την πίτσα
- Σε ένα μπολ προσθέστε την μαγιά, την ζάχαρη, και το χλιαρό νερό και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε στην επιφάνεια το αλεύρι και το αλάτι χωρίς να ανακατέψετε και περιμένετε 5’-10’ μέχρι να αφρίσει η μαγιά και να βγει στην επιφάνεια.
- Ζυμώστε αρχικά με ένα πιρούνι και έπειτα με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Ρίξτε στο ζυμάρι το ελαιόλαδο και ζυμώστε μέχρι να απορροφήσει το λάδι.
- Ζυμώστε το ζυμάρι και πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά ώσπου να κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
- Αφήστε το ζυμάρι σε ένα μπολ με μία βρεγμένη πετσέτα από πάνω να φουσκώσει για 30’-60’ σε ζεστό μέρος.
- Σε ένα ταψί ρίξτε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και απλώστε πάνω το ζυμάρι. Προσθέστε την σάλτσα και θέλετε και ψήστε στους 200°C για 20’-25’.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου