Την συγκεκριμένη τούρτα την γεύτηκα για πρώτη φορά στα δέκατά μου γενέθλια. Την είχε φτιάξει η φίλη της μαμάς μου, η Άννα, η οποία με χαρά μου έδωσε τη συνταγή.
Από τότε έγινε η αγαπημένη μου. Παρότι χρειάζεται κόπο για να γίνει το αποτέλεσμα με αποζημιώνει γιατί είναι πεντανόστιμη και αρέσει σε όλους.
Τελευταία φορά την έφτιαξα στις 29 Μαΐου 2021, την ημέρα που εγώ και η δίδυμη αδερφή μου, Μαριάννα, γίναμε 16 ετών.
Καλή επιτυχία! Ευχαριστούμε για τη συνταγή κ. Άννα!
Συνταγή
Για ένα παντεσπάνι- 3 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. άμυλο καλαμποκιού
- ½ κ.γ. baking powder
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 525 γρ. πλήρες γάλα
- 225 γρ. πλήρης κρέμα γάλακτος
- 3 κάψουλες βανίλιας
- 6 κρόκοι αυγού
- 1 ½ ασπράδι αυγού
- 120 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. άμυλο καλαμποκιού
- 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
Για ένα παντεσπάνι:
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C.
- Αναμείξτε τα αυγά, την ζάχαρη και τις κάψουλες βανίλιας και ενσωματώστε αέρα μέσα στο μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να είναι αφράτο.
- Χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, κοσκινίστε το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού και το baking powder. Διπλώστε προσεκτικά με μία σπάτουλα σιλικόνης, προσπαθώντας να μην χαθεί ο όγκος του μείγματος.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι (25x38 cm) ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι (διαμέτρου 35 cm) με λαδόκολλα και βάλτε το στον φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Ανακατέψτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε τα αυγά, τις κάψουλες βανίλιας, το άμυλο καλαμποκιού και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάρει βράση, ρίξτε το μισό μέσα στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
- Έπειτα, ρίξτε το μείγμα των αυγών μέσα του, και ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις μέχρι η κρέμα να δέσει και αρχίσει να βράζει.
- Αδειάστε την κρέμα σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάστε την με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα, και βάλτε το στο ψυγείο.
- Βράστε τα 200 γρ. της κρέμας γάλακτος, αποσύρετε το κατσαρόλι από την φωτιά, ρίξτε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη και ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει.
- Xτυπήστε τα 300 γρ. της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί και ανακατέψτε με μία μαρίζ την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας.
- Βάλτε την επικάλυψη σοκολάτας στο ψυγείο.
- Όταν έχετε έτοιμα 3 κρύα παντεσπάνια, και οι κρέμες έχουν μπει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ημέρα, αρχίστε να στήνετε την τούρτα.
- Χτυπήστε τις κρέμες για να αφρατέψουν, και τοποθετήστε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο.
- Απλώστε από πάνω την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάλτε από πάνω άλλο ένα παντεσπάνι και απλώστε και την άλλη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Τοποθετείστε από πάνω και το τελευταίο παντεσπάνι και απλώστε όλη την κρέμα σοκολάτας από πάνω και στα πλάγια.
- Στολίστε την τούρτα όπως θέλετε και έπειτα βάλτε την στο ψυγείο για 5 ακόμα ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου