Πιροσκί mini

Πιροσκάκια πανεύκολα για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Υπάρχουν μερικά σνακ στα οποία δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Μεταξύ αυτών είναι τα πανεύκολα μίνι πιροσκί που θα κάνουμε σήμερα μαζί και τα οποία θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτυ, για μια βραδιά επιτραπέζιου, αλλά και για ένα πικ νικ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή κατά το τύλιγμα, αλλά ο κόπος μας θα ανταμειφθεί. Σας εγγυόμαστε ότι όλοι θα λατρέψουν αυτά τα μίνι πιροσκί!


Συνταγή

  • 220 γρ. λάδι
  • 620 γρ. χλιαρό γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 4 φακελάκια μαγιά (32g)
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 50 περίπου φέτες ζαμπόν


  1. Ανακατέψτε το γάλα με την ζάχαρη και την μαγιά και περιμένετε 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
  2. Ρίξτε τα αυγά και το λάδι και ανακατέψτε καλά.
  3. Μετά ρίξτε το μισό αλεύρι και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί μία πολύ μαλακή ζύμη.
  5. Σκεπάστε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Τότε πάρτε ένα κομμάτι από την ζύμη και με την βοήθεια λίγου αλευριού ανοίξτε το σε πάχος 5 χιλιοστών.
  7. Τοποθετήστε πάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι μία φέτα ζαμπόν και κόψτε τον κύκλο σε 6 ή 8 τριγωνάκια.
  8. Τυλίξτε το κάθε τριγωνάκι: Αρχίστε από την μεγάλη πλευρά και σχηματίστε ένα κρουασανάκι.
  9. Ψήστε για 15’-20’ στους 180 C.


Σχόλια