Μωσαϊκό


Εύκολο, σοκολατένιο γλυκό κατάψυξης!

Στη ζαχαροπλαστική χρειάζεται ακρίβεια, ενώ στη μαγειρική οι ποσότητες του κάθε υλικού μπορεί να αλλάξουν χωρίς αναγκαστικά να υπάρξει επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα.

Εξαίρεση είναι αυτό το σοκολατένιο μωσαϊκό κατάψυξης.

Δοκιμάστε να τον κάνετε, ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική και εντυπωσιάστε τους φίλους σας που είναι λάτρεις της σοκολάτας.


Συνταγή

  • 250 γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 90 γρ. κακάο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 450 γρ. μπισκότα petit beurre
  • 2 κ.σ. κονιάκ

  1. Με ένα σύρμα χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει μαλακό σαν κρέμα.
  2. Ρίξτε το κακάο και το κονιάκ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε και το ζαχαρούχο σε δύο δόσεις ανακατεύοντας καλά.
  4. Σπάστε με τα χέρια σας σε κομμάτια τα μπισκότα και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα.
  5. Τέλος, χωρίστε το μείγμα σε 2 λαδόκολλες και τυλίξτε τις σαν καραμέλες. Έπειτα βάλτε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρετε.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου