Τζατζίκι



Το τζατζίκι είναι ίσως το πιο διάσημο Ελληνικό ντιπ. Δικαίως... Είναι εύκολο, νόστιμο, δροσερό...

Θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι ενός μπάρμπεκιου, αλλά μπορεί να φαγωθεί και με ψωμί ή τηγανιτές πατάτες.

Σήμερα σας δίνω την αυθεντική συνταγή, για την επιτυχία της οποίας είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε στραγγιστό πλήρες γιαούρτι.

Τέλος, θα σας πω ένα μυστικό. Όταν στύψετε το αγγούρι, μην πετάξετε τον χυμό του στο νεροχύτη. Βάλτε τον σε ποτήρι με παγάκια και απολαύστε τον!


Συνταγή
  • ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 αγγούρι (περίπου 250 γρ.)
  • 3-6 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

  1. Πλύντε και ξεφλουδίστε το αγγούρι. Βγάλτε του τα σπόρια ξύστε το στην χοντρή μεριά του τρίφτη.
  2. Στύψτε το καλά με τα χέρια σας ή πιέζοντας το με ένα κουτάλι μέσα σε ένα σουρωτήρι.
  3. Ρίξτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ξυσμένο αγγούρι.
  4. Ξύστε μέσα στο μπολ και το σκόρδο στην λεπτή μεριά του τρίφτη.
  5. Ρίξτε μέσα στο μπολ και τον άνηθο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  6. Σερβίρετε και στολίστε προαιρετικά με μία ελιά στο κέντρο του πιάτου.



 

Σχόλια